En fantastisk historie om kjærlighet til mat

I et forrykende snøvær i 1972 kom Sarita, lillebroren og foreldrene til Norge for aller første gang. Nå, mer enn 40 år senere, bringer Sarita varme til norske ganer med sitt brennende engasjement for ekte indisk mat.

Fra Sarita var liten, har hun alltid hjulpet foreldrene i deres kiosk og lært viktigheten av hardt arbeid. Midt i hjertet av Kristiansand startet foreldrene restauranten «Mother India» i 1994. Fra første dag bidro Sarita, og hun gikk gradene fra oppvasken via grytene til i dag å eie restauranten. Dagbladets legendariske matanmeldere Robinson & Fredag ble over seg av lykke da de besøkte restauranten. Maten fikk full pott, og de erklærte «Mother India» for å være Norges beste kjøkken for nordindisk mat.

Etter noen år bak grytene i restauranten begynte hun å leke med tanken om å servere alle nordmenn ekte indisk ferdigmat. Sarita var langt fra imponert over den såkalte indiske maten nordmenn fikk i butikken, med råvarer som ikke hører hjemme i en av verdens største kokkekunster. På kjøkkenet hjemme brukte hun familien som prøvekaniner på ferdigmatdrømmen, mens bestemoren i India ble kryddereksperten.

Prøverettene ble servert lokale butikksjefer, og tilbakemeldingene var enkle: «Når kan du levere?» Sarita lånte kjøkkenet til en lokal kjøpmann, fyrte opp grytene, pakket varene og kjørte dem selv ut til et 50-talls butikker på Sørlandet. Maten ble så populær at kjøkkenet snart ble for lite, og kasserollene har siden den gang byttet kjøkken to ganger for å få nok plass. Butikker stod i kø for å få kjøpe den ekte indiske ferdigmaten, og Deli DeLuca bestilte tonnevis av rettene. I dag kan også du smake på Saritas store drøm, ekte indisk ferdigmat.

I dag er SaritaS en del av et av Norges største matsselskap, Orkla Foods Norge, men fortsatt med den samme visjonen: å servere nordmenn fantastisk indisk mat.