Salat med tandoori kylling

En populær og klassisk indisk rett med nydelig smak og saftig kjøtt.

Tilberedningstid
135 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 6 stk kyllinglår uten skinn
  • 1 pk crispysalat
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk agurk
  • 2 stk modne mangoer
  • 1 pose salte cashewnøtter

Marinade 1

  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss salt
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré

Marinade 2

  • 8 ss yoghurt naturell
  • 2 ss Garam Masala
  • 2 ss Tandoori Masala
  • 1 ts Spisskummen malt
  • 2 ss kikertmel
  • 1 stk egg
  • 2 ss rapsolje

Mint- og løkraita

  • 400 g gresk yoghurt eller yoghurt naturell
  • 1 ts salt eller etter smak
  • 1 ss sukker
  • 1 stk rødløk
  • 1 ss mintgelé eller 4 ss finhakket mynte

Fremgangsmåte

1

Marinade 1: Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Tilsett kyllinglårene, bland dem godt inn i marinaden og la dem ligge i ca. 30 minutter.

2

Marinade 2: Bland sammen yoghurt, krydder, kikertmel, egg og rapsolje i en annen bolle.

3

Etter at kyllingstykkene har ligget i marinade 1, helles marinade 2 over kyllingen. Bland godt, dekk til bollen og sett kaldt igjen, minimum 1 time. La lårene ligge ute i romtemperatur i ca. 15 minutter før du begynner å steke dem. Stek på grillen, eller i stekeovnen på ca. 200 °C i 25-30 minutter, til de er gjennomstekte.

4

Skyll og tørk grønnsakene. Riv salaten i biter, skjær tomatene i to og agurk i terninger. Ta fruktkjøttet ut av mangoen og skjær i terninger. Bland sammen grønnsaker, mango og cashewnøtter. Legg de stekte kyllingstykkene på toppen.

5

Bland sammen ingrediensene til raitaen, og server ved siden av kyllingsalaten.