Rogan Josh – indisk lammegryte

Prøv denne nydelige indiske retten og lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Server raita, mangochutney og nanbrød til og drøm deg til India.

Tilberedningstid
50 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 1 kg lammebog eller lammelår i små stykker
  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 pk nanbrød
  • 1 glass Mango Chutney

Marinade

  • 1.5 dl yoghurt naturell
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré
  • 4 ss eddik
  • 3 ss rapsolje

Saus

  • 5 ss olje
  • 2 stk kanelstenger
  • 4 stk laurbærblad
  • 10 stk pepperkorn
  • 5 stk hel sort kardemomme
  • 0.5 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss løk
  • 2 stk tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts Gurkemeie
  • 2 ts Garam Masala
  • 1 ts Paprika malt
  • 1 ts Spisskummen malt
  • 1.5 ts chilipulver
  • 1 dl vann
  • 1 kvast frisk koriander
  • 1 kvast frisk mynte

Fremgangsmåte

1

Marinade: Rør sammen ingrediensene til marinaden i en bolle og bland i kjøttet. Kjøttet trenger ikke marineres lenge, bare til du er ferdig med sausen.

2

Saus: Finhakk løk og tomater. Varm oljen i en gryte eller dyp stekepanne. Ha i kanel, laurbærblad, pepperkorn, sort kardemomme, og la dette godgjøre seg i ½ minutt. Tilsett løk. Stek til løken er gyllen og myk. Tilsett deretter tomater og tomatpuré. Ha i resten av krydderet og litt vann. La det hele surre sammen i ca. 3-4 minutter over middels varme.

3

Ha kjøttet med marinaden og vannet i gryta. La retten småkoke i ca. 40 min til kjøttet har blitt mørt. Kok ris etter anvisning på pakningen.

4

Ta ut alt av hele krydder fra gryta. Tilsett finhakket koriander og mynte like før servering. Server nydelig lammegryte med ris, raita, mangochutney og nanbrød som tilbehør.