Laks i kormasaus

Laks med indisk vri. En perfekt måte å gjøre fiskemåltidet mer eksotisk og velsmakende!

Tilberedningstid
30 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g laksefilet
  • 1 glass Mango Chutney

Saus

  • 2 stk løk
  • 50 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ts Garam Masala
  • 1 ts Gurkemeie
  • 2 ss finmalt mandelmel
  • 2 ss kokosmasse
  • 4 dl kokosmelk
  • 0.5 ts Kardemomme

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 stk brokkoli
  • 1 pk nanbrød

Fremgangsmåte

1

Finhakk løk. Smelt smøret i en kjele, tilsett løken og stek til den er myk og blank. Tilsett mandelmel, sukker, salt, garam masala, gurkemeie og kokosmasse. Bland godt. Ha i kokosmelk og la det hele koke over middels varme i ca. 10 minutter. Tilsett kardemomme mot slutten av koketiden.

2

Ha sausen i en ildfast form. Smør laksestykkene med mangochutney og legg dem over sausen. Stek på 200 °C i ca. 10 min. Kok ris etter anvisning på pakningen.

3

Skjær brokkoli i buketter. Kok opp vann med litt salt og ha bukettene oppi. Gi det et oppkok og hell av vannet.

4

Server laks i kormasaus med ris, brokkoli og nanbrød.