Kylling Tikka masala

En velkjent og populær indisk rett. Imponer middagsgjestene med hjemmelaget tikka masala på ekte indisk vis. Vi garanterer fornøyde gjester!

Tilberedningstid
100 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet delt i små stykker

Marinade

  • 4 ss yoghurt naturell
  • 2 ss eddik
  • 1 ss salt
  • 2 ts Tandoori Masala
  • 1 ts Garam Masala
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré

Saus

  • 2 ss smør
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts grønne kardemommefrø
  • 1 stk kanelstang
  • 2 stk løk
  • 400 g knuste tomater
  • 2 stk tomater
  • 2 ts Garam Masala
  • 2 ts Paprika malt
  • 0.5 ts chilipulver
  • 1 kvast frisk koriander
  • 3 ss kokosmasse
  • 2 ss malte cashewnøtter eller finmalt mandelmel
  • 2 dl kyllingkraft eller buljong
  • 1 dl matfløte

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 pk nanbrød

Fremgangsmåte

1

Skjær kyllingen i små stykker.

2

Marinade: Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Tilsett kyllingbitene og bland dem godt inn i marinaden. Dekk til bollen og sett kjølig i ca. 1 time.

3

Ha den marinerte kyllingen over i en ildfast form. Stek midt i ovnen på 180 °C i 20-25 minutter.

4

Saus: Finhakk løk og tomater. Smelt smør i en gryte eller dyp stekepanne. Ha i olje og løk og stek over middels varme. Når løken har blitt myk og gyllen, tilsett kanelstangen og kardemommefrøene. Tilsett deretter knuste og finhakkede tomater og resten av krydderne. Stek til tomatene har blitt myke – ha i litt vann dersom det blir for tørt. Bland inn kokosmasse og malte cashewnøtter.

5

Tilsett kyllingkraft, fløte og de stekte kyllingstykkene i gryta. La det hele koke sammen i ca. 10 minutter. Kok ris etter anvisning på pakningen.

6

Server tikka masala med ris og nanbrød. Strø frisk koriander og finhakkede cashewnøtter på toppen ved servering.