Kylling curry

En smakfull og populær klassiker! Har du en god currybase er mye gjort for å lage ekte indisk mat. Eksperimenter med ulike ingredienser og du vil kunne trylle fram de herligste retter!

Tilberedningstid
45 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 1 stk hel kylling ca. 1,5 kg

Saus

  • 1 dl olje
  • 1 ss hel spisskummen
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 stk kanelstang
  • 5 stk hel nellik
  • 2 stk store løk
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré
  • 2 ts Gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss Koriander malt
  • 1 ss salt eller etter smak
  • 3 stk tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1 l vann eller kraft
  • 2 ss Garam Masala
  • 0.5 stk sitron eller lime
  • 1 kvast frisk koriander

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 glass Mango Chutney
  • 1 pk nanbrød

Fremgangsmåte

1

Kutt kyllingen i store biter med bein. Fjern skinnet.

2

Saus: Skjær løk i tynne strimler og finhakk tomatene. Varm oljen ved høy temperatur i en gryte. Tilsett spisskummen, laurbærblad, kanelstang, nellik, og la krydderne steke noen få sekunder. Fortsett med løken og stek til den er myk og gyllen. Senk temperaturen til middels varme. Ha i hvitløk- og ingefærpuré og resten av krydderne, unntatt garam masala. Stek videre i ca. 1 minutt. Bland inn tomatpuré og finhakkede tomater. Ha litt vann tilgjengelig og tilsett dette dersom det blir altfor tørt i gryta. La det hele surre sammen i ca. 5 minutter før crème fraîche tilsettes. Stek videre i 2-3 minutter.

3

Ha kyllingen i gryta og bland godt. Tilsett vann/kraft og la det koke i ca. 25 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Kok ris etter anvisning på pakningen.

4

Ta ut de hele krydderne fra gryta. Tilsett garam masala og sitronsaft rett før servering. Dryss til slutt over litt finhakket frisk koriander. Server retten med ris, mangochutney og nanbrød.