Indisk vegetarburger – Allo Tikke

En spennende vegetarburger med smak av India.

Tilberedningstid
40 min

Porsjoner
2

Ingredienser

Burgere

  • 2 stk store kokte poteter
  • 50 g spinat
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss fersk ingefær
  • 1 stk hvitløksbåt
  • 2 ss frisk koriander
  • 50 g mais
  • 50 g kokte kikerter eller linser
  • 1 ss salt
  • 1 ss Koriander malt
  • 4 ss kikertmel
  • 2 ss maisenna
  • 1 dl vann
  • 1 dl brødsmuler
  • 4 ss rapsolje

Mangosalsa

  • 1 stk mango
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk tomat
  • 1 ss frisk koriander
  • 1 ss limesaft
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts sukker

Crème fraîche raita

  • 3 dl crème fraîche
  • 2 ss myntegelé eller finhakket mynte
  • 1 ss frisk koriander

Tilbehør

  • 4 stk ciabatta

Fremgangsmåte

1

Kok spinaten i 2-3 minutter og sil av vannet. Finhakk spinaten, løk, chili, hvitløk og koriander, og rasp ingefær. Rasp deretter potetene i en bolle. Tilsett de finhakkede grønnsakene og urtene, deretter mais, kikerter/linser, salt, krydder og kikertmel. Mos alle ingrediensene godt sammen med en potetstapper og form deigen til burgere.

2

Bland sammen maisenna og vann, og ha blandingen i en skål. Dypp burgerne først i maisennablandingen, deretter i panko/brødsmuler. Sett kaldt i ca. 15 minutter.

3

Mangosalsa: Fjern skall og sten, og kutt mangokjøttet i små terninger. Skjær løk og tomat i skiver og finhakk frisk koriander. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.

4

Crème fraîche-raita: Bland sammen crème fraîche, mynte og finhakket koriander.

5

Varm olje i en stekepanne og stek burgerne gylne på begge sider. Server vegetarburgerne i varme ciabatta med mangosalsa, creme fraiche-raita og frisk koriander.