Indisk kyllingburger (Murg tikki)

Saftig burger med skikkelig god smak! Prøv denne indiske burgervarianten – den har masse spennende tilbehør som gjør dette til et burgermåltid helt utenom det vanlige.

Tilberedningstid
45 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk stor løk
  • 2 stk røde chili
  • 4 stk hvitløksbåter
  • 1 stk bit fersk ingefær ca 1 cm
  • 1 ss Garam Masala
  • 1 ts Spisskummen malt
  • 4 ss frisk koriander
  • 1 stk egg
  • 2 ss brødrasp
  • 2 ts salt eller etter smak

Tilbehør

  • 1 pk crispysalat
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk liten rødløk
  • 1 pk nanbrød
  • 1 glass Mango Chutney

Fremgangsmåte

1

Kjør alle ingredienser, unntatt kjøttdeigen, i en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Bland deretter kjøttdeigen godt sammen med løk- og krydderblandingen i en bolle. Dekk til bollen og sett i kjøleskapet minimum 30 minutter.

2

Form burgere av deigen og stek de i olje på middelsvarme på begge sider til de er gjennomstekte.

3

Varm nanbrød etter anvisning på pakningen.

4

Topp lune nanbrød med salat, mangochutney, kyllingburger og ønskede grønnsaker. Raita smaker også veldig godt til burgeren.