Indisk kyllingburger (Murg tikki)

Saftig burger med skikkelig god smak! Prøv denne indiske burgervarianten – den har masse spennende tilbehør som gjør dette til et burgermåltid helt utenom det vanlige.

Tilberedningstid
45

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk stor løk
  • 2 stk røde chili
  • 4 stk hvitløksbåter
  • 1 stk bit fersk ingefær ca 1 cm
  • 1 ss Garam Masala
  • 1 ts Spisskummen malt
  • 4 ss frisk koriander
  • 1 stk egg
  • 2 ss brødrasp
  • 2 ts salt eller etter smak

Tilbehør

  • 1 pk crispysalat
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk liten rødløk
  • 1 pk nanbrød
  • 1 glass Mango Chutney

Fremgangsmåte

Kjør alle ingredienser, unntatt kjøttdeigen, i en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Bland deretter kjøttdeigen godt sammen med løk- og krydderblandingen i en bolle. Dekk til bollen og sett i kjøleskapet minimum 30 minutter.

Form burgere av deigen og stek de i olje på middelsvarme på begge sider til de er gjennomstekte.

Varm nanbrød etter anvisning på pakningen.

Topp lune nanbrød med salat, mangochutney, kyllingburger og ønskede grønnsaker. Raita smaker også veldig godt til burgeren.