Chana masala – indisk vegetargryte med kikerter

I India spiser de de mye vegetarisk mat, og Chana masala er en klassiker. Smak vår nydelige grønnsaksrett, og server basmatiris og mangochutney til.

Tilberedningstid
25 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 800 g kokte kikerter
  • 4 ss rapsolje
  • 1 ss hel spisskummen
  • 2 stk løk
  • 4 stk hvitløksbåter
  • 2 ss fersk ingefær
  • 2 stk grønn chili
  • 400 g hakkede tomater
  • 2 stk tomater
  • 2 ts Garam Masala
  • 1 ts Spisskummen malt
  • 2 ss limejuice
  • 2 ts salt
  • 5 dl vann
  • 1 kvast frisk koriander

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 glass Mango Chutney

Fremgangsmåte

1

Finhakk løk, hvitløk, ingefær, chili og tomater.

2

Varm olje i en gryte. Tilsett hel spisskummin og løk. Stek løken myk og gyllen. Tilsett deretter hvitløk, ingefær og chili. La dette godgjøre seg i gryta i et lite minutt før resten av krydderne tilsettes. Ha i alt av tomater og la dette surre sammen i 3-4 minutter. Tilsett garam masala, spisskummin og salt. Rør godt før du har i godt skylte kikerter.

3

Hell i vann og kok retten videre i 10 minutter på middels varme. Kok ris etter anvisning på pakningen.

4

Tilsett finhakket koriander i gryta like før servering. Server chana masala med basmatiris og mangochutney som tilbehør.