Butter chicken – indisk gryterett

Klassisk indisk mat. Denne fantastisk velsmakende og krydderrike retten må du bare prøve! Dryss gjerne over noen friske korianderblader og en håndfull cashewnøtter ved servering.

Tilberedningstid
90

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet

Marinade

  • 2 ts ingefær- og hvitløkspuré
  • 1 ss olje
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ss salt
  • 1 ss Paprika malt
  • 1 ss Spisskummen malt
  • 1 ss Garam Masala

Saus

  • 50 g smør
  • 2 ss olje
  • 4 stk grønne kardemommefrø
  • 1 stk kanelstang
  • 1 stk stor løk
  • 1 stk stor tomat
  • 400 g hakkede tomater
  • 0.5 ts chilipulver
  • 1.5 ts salt
  • 1 ts Garam Masala
  • 1 ts Koriander malt
  • 1 ts Paprika malt
  • 1 ts Spisskummen malt
  • 2 ss kokosmasse
  • 2 ss finmalte cashewnøtter
  • 2 ss honning
  • 2 dl kyllingkraft eller buljong
  • 1 dl fløte
  • 1 ss bukkehornkløver
  • 1 ts Kardemomme

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 pk nanbrød

Fremgangsmåte

Del kyllingfiletene i mellomstore stykker.

Marinade: Bland sammen ingrediensene til marinaden. Bland kyllingstykker og marinade godt sammen. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minimum 1 time. Stek kyllingstykkene i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.

Saus: Finhakk løk og tomater. Smelt smøret på middels varme i en gryte eller dyp panne. Tilsett deretter oljen. Stek knuste kardemommefrø, kanel og nellik i ca. ½ minutt. Tilsett løken og stek den myk og blank. Ha i alt av tomater og la dette surre i 2 minutter. Kjør det hele i en blender til det blir en glatt saus. Hell sausen tilbake i gryta og tilsett resten av krydderne. Rør godt og la sausen småkoke i 3-4 minutter. Ha i kokosmasse, cashewnøtter og honning.

Tilsett kyllingbitene i gryta og bland dem inn i sausen. Hell i kyllingkraft og fløte og la dette småkoke i ca. 10 minutter. Kok ris etter anvisning på pakningen.

Ha i bukkehornkløver og kardemomme i gryta like før servering. Server butter chicken med ris og lune nanbrød. Håper det smaker!