Butter Chicken – Indisk Gryterett

Klassisk indisk mat. Denne fantastisk velsmakende og krydderrike retten må du bare prøve! Dryss gjerne over noen friske korianderblader og en håndfull cashewnøtter ved servering.

Tilberedningstid
90 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet

Marinade

  • 4 ss yoghurt naturell
  • 0.5 stk sitron (saft)
  • 1 ss salt
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss tandoori masala

Saus

  • 50 g smør
  • 2 ss matolje
  • 4 stk grønne kardemommefrø
  • 1 stk kanel stang
  • 1 stk stor finhakket løk
  • 2 stk tomat
  • 400 g hakkede tomater på boks
  • 0.5 ts chili pulver
  • 1 ss garam masala
  • 1 ts cumin pulver
  • 1 ts koriander pulver
  • 0.5 ts kardemommepulver
  • 2 ss kokosmasse
  • 2 ss finmalte cashewnøtter
  • 2 ss honning
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 dl fløte
  • 1 ss bukkehornkløver
  • 1.5 ts salt eller etter smak

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 pk nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingfiletene i mellomstore stykker.

  2. Marinade: Bland sammen ingrediensene til marinaden. Bland kyllingstykker og marinade godt sammen. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minimum 1 time. Stek kyllingstykkene i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.

  3. Saus: Finhakk løk og tomater. Smelt smøret på middels varme i en gryte eller dyp panne. Tilsett deretter oljen. Stek knuste kardemommefrø, kanel og nellik i ca. ½ minutt. Tilsett løken og stek den myk og blank. Ha i alt av tomater og la dette surre i 2 minutter. Kjør det hele i en blender til det blir en glatt saus. Hell sausen tilbake i gryta og tilsett resten av krydderne. Rør godt og la sausen småkoke i 3-4 minutter. Ha i kokosmasse, cashewnøtter og honning.

  4. Tilsett kyllingbitene i gryta og bland dem inn i sausen. Hell i kyllingkraft og fløte og la dette småkoke i ca. 10 minutter. Kok ris etter anvisning på pakningen.

  5. Ha i bukkehornkløver og kardemomme i gryta like før servering. Server butter chicken med ris og lune nanbrød. Håper det smaker!